Výplň vrások

Čo je to výplň vrások

Vyplnenie vrások kyselinou hyalurónovou realizujeme pomocou rôznych druhov kyseliny, ktoré majú rôzny stupeň sieťovania. Podľa toho na aký účel chceme kyselinu použiť a aká je hĺbka jej aplikácie, si vyberáme najvhodnejší druh a stupeň zosieťovania kyseliny.

Najtekutejšie nezosieťované produkty na báze kyseliny hyalurónovej používame na mezoterapiu boosting tváre Vital injektorom. V estetickej medicíne je dostupné veľké množstvo preparátov ktoré kombinujú hydratačný účinok kyseliny hyalurónovej s biorevitalizačnou zložkou, jedná sa o preparáty obsahujúce taktiež exozómy,  či kolagén boostre.

Jemne zosieťované výplne aplikujeme na vyplnenie vrások na čele, či výplň vrások okolo úst, tzv. fajčiarskych vrások alebo spacích vrások na lícach, či na hydratáciu pier.

Stredne zosieťované výplne používame na odstránenie hlbokých vrások, marionetové záhyby od kútikov úst smerom dole, na nosoústne vrásky tiahnúce sa od koreňa nosa k ústnemu kútiku, či na prehĺbenú vrásku hnevu.

Najsilnejšie zosieťované tuhé výplne používame na zadefinovanie kontúr tváre, teda na líca, stredný objem tváre, bradu, sánku, či nos.

Ako prebieha zákrok

Pred zákrokom aplikujeme lokálnu anestézu v podobe krému spreja, či injekčne podľa individuálnych potrieb klienta. Následne aplikujeme KH pomocou tenkej ihly, či kanyly do požadovanej lokality. Zákrok je minimálne bolestivý, keďže používame najjemnejšie ihly na trhu a kvalitné kanyly.

 

Kontraindikácie

Aktívne bakteriálne či vírusové ochorenie, COVID-19 v posledných troch mesiacoch, herpetická infekcia v oblasti tváre, užívanie liekov na riedenie krvi.

 

Čo dodržať po zákroku

Po zákroku je štandardne miesto aplikácie pár dní citlivé a opuchnuté, niekoľko hodín po zákroku môže byť aj začervenané, prípadne môžu vzniknúť modrinky. Tento stav sa do pár dní upraví.

Prvé dni po ošetrení sa vyhnite dotýkaniu ošetrovanej oblasti, priamemu tlaku na oblasť, nespite na bruchu, vyhnite sa extrémnym teplotám a priamemu slnečnému žiareniu. 2 týždne vynechať kozmetiku, hĺbkové masáže, či zubára pri ošetrení pier a sánky či brady.

 

V prípade, že máte záujem o zákrok poprípade máte akékoľvek otázky neváhajte ma kontaktovať.